arama

Online Alışverişin Yeni Adresi AliExpress

• admin admin

İnternet Alışverişlerinde Yeni Trend; Aliexpress

Ticaret hayatının online mecralara doğru kaydığı günümüzde alışverişlerin yurt dışından yapılmasına imkan sağlayan bir portaldan söz ediyoruz. Adı AliExpress olan bu site dünyanın her yerinden kullanılabiliyor. Tıpkı ünlü Amazon.com gibi istediğiniz her şeyi burada bulmak mümkün ve adından da tahmin edeceğiniz gibi merkezi Çin’de bulunan Alibaba Group’un alışveriş mecrası olarak yaratıldı. AliExpress ‘de alışveriş yapmak küçük veya büyük ürün demeden tüketicilerin istediklerine ulaşmasını sağlıyor. 2010 yılından beri dünya çapında faaliyet gösteren kuruluşun ürün listesini yok yok şeklinde tasvir edebiliriz.

Online Alışverişlerin Yurtdışı Güvenliği

Fakat akla hemen gelen AliExpress güvenli mi sorusu tercihinize bağlı denebilir. Yurt içinde bile internet alışverişlerinin henüz tam anlamıyla iyi not almadığı toplumumuzda yurt dışından alışveriş yapmak, hele bunu Çin mallarının satıldığı bir siteden denemek ilk başka insanı tedirgin edebilir. Fakat satılan mallar arasında orijinal ürünlerin olduğunu ve sistemin havuz usulü çalıştığını belirtmek gerek. Yani siz onay vermediğiniz sürece satıcıya parası ödenmiyor. Eğer iade düşünülüyorsa sitede dispute (uyuşmazlık) hesabı açarak paranızı geri alabiliyorsunuz. Güvenlik konusunda bütün dünyada kullanılan bir alışveriş platformu olduğu için sorun yaşanmadığı görülüyor.

AliExpress’de Gümrük İşlemleri

Akla gelen diğer bir soru bu ürünle gümrük vergisi ödenip ödenmediği hakkında olacaktır. Şimdilik bilinen prosedür 30 dolara kadar olan ürünlerde vergi ödenmediği şeklindedir. 1500 dolara kadar olan siparişlere %20 gümrük vergisi uygulanır. AliExpress kargo takip sisteminde birçok ürün için ücretsiz kargo vardır. Alışveriş yaparken sitede (free shipping to Turkey via China Post Air Parcel) yazısı ücretsiz kargo seçeneğini anlatmaktadır. İzleme numarası (tracking number) ile de kargo takibi yapılabiliyor. Sipariş Türkiye’ye girdikten sonra teslimat PTT kargoya kalıyor. Siparişin toplam geliş süresi üç haftayı geçiyor.

Genel Anlamda AliExpress

Bütün bu yazılanlardan çıkan sonuç siteden alışveriş yapabilmek için hem İngilizce’ye hem de dolar bazından ödemeye gerek olduğudur. Ayrıca ateşleyici ve kesici ürünleri, elektronik sigarayı, tütün ürünlerini, sim kart ile çalışan elektronik cihazları (saat hariç), kozmetik ürünlerini ve sporcu gıdalarını getirtemezsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.