arama

MEB Oyun – MEB’in Yasaklamadığı Oyunlar

• admin
  • 1 Star

Geçmişten günümüze büyük bir hızla gelişme göstermekte olan teknoloji ağı, eğitim alanında da büyük katkılar sağlamaktadır. Özellikle öğrencilere yönelik yapılan bu çalışmalar her anlamda büyük yararlar sağlamaktadır. Çocukların zeka, görsel yetenek ve hafızalarını  geliştirmek ve çocukluklarını sınırsızca yaşamalarına olanak sağlamak amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet üzerinden Meb Oyun sayfasını kurmuştur. Tamamen bakanlık onaylı oyunların yer verilmekte olduğu bu alan içerisinde hiçbir olumsuz örnek bulunmamaktadır. Eğitici oyunlar adı altında sunulmakta olan bu hizmete internet ortamından kolaylıkla ulaşım sağlanmaktadır. Çocukların büyük bir güven ile oynayabilecek olduğu bu oyunlarda çocuk  gelişimini etkileyecek en ufak detaya yer verilmemektedir. Site içerisinde sayı bakımından oldukça fazla oyuna yer verilmektedir. Seçme şansı tamamen çocuklara bırakılmakta olan bu oyunlar çocukların hangi alanda daha fazla eğilime sahip olduklarını anlamak adına oldukça önemli bir detaydır.

Meb Oyun Sayfasında Yer Alanlar

Eğitici oyun adı ile bilinmekte olan bu oyun sitesi içerisinde zeka gelişimden, matematiksel alana kadar bir çok farklı oyun çeşidi yer almaktadır. Site içerisinde şu an için yer alan 6 adet oyun kategorisi bulunmaktadır. Bu kategoriler arasında Ebru boyama sanatı, Kara kapmaca, Matematik, Kelime türetmece gibi alanlar yer almaktadır. Kategori altlarında yer almakta olan sayısız oyun içinden dilediğini seçerek zekasını geliştirmek istediği alanı belirleyen çocuk için diğer alanlara da zaman içinde merak uyandırabilmektedir. Oyun yaşında yer almakta olan çocuklar için özel olarak hazırlanmış bu sitede, yaş itibari ile ilerlemiş çocuklar içinde ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ilişkin bilgiler yer almaktadır. Böylelikle çocukların tarihimizi daha yakından tanımalarına olanak sağlanmaktadır. Ayrıca daha fazla çocuğa ulaşım sağlayarak sayfada yer almakta olan hizmetlerin daha kalıcı olması da büyük yaştaki çocukların siteden yararlanması adına atılan adımlardandır.

Meb Oyunun Hedefleri

Meb oyun adı verilmekte olan bu oyun sitesinin kuruluş amacı çocukların kendi yaşlarına uygun ve nitelikli oyunlara erişebilmesini sağlamaktır. İnternet üzerinde yer almakta olan birçok oyun siteleri bulunmaktadır. Ancak çoğu site eğitsel anlamda hiçbir katkı sağlamadığı gibi, olumsuz örnekte içermektedir. Bunun önüne geçebilmek ve çocuklara oyun haklarını tanıyabilmek adına ilgili oyun sitesi oluşturulmuştur. En büyük hedefi çocukların sağlıklı zeka gelişimlerine destek olmak ve ilgi alanlarını keşif etmelerini sağlamaktır.

Meb Oyun Avantajları

Eğitici olan oyunlar çocukların doğuştan içinde olan ancak fark etmedikleri birçok yeteneği ön plana çıkartmada atılacak olan ilk adımdır. Ayrıca oyunlarda yer alan zorluklar ile mücadele eden çocuklar ileriki yaşamlarında gerçek hayatta karşılaştıkları zorluklara daha kolay çözüm üretebilme yetisine sahip olmaktadırlar. Eğitimin kalıcı hale gelmesinde de etkili olan bu oyunlar, çocukların görsel zekalarına da temas etmektedir. Böylelikle gördüğünü hatırlama, akılda kalma gibi alanlar giderek gelişme göstermektedir. Unutmaya karşı tamamen dirençli olan bu oyun sistemi, daha önceden oynanmış olan oyunları tekrar oynayabilme olanağı sunarak hafızayı her zaman taze tutmaktadır. Ayrıca çocukların ev ortamın da  rahatlıkla oynayabilecek oldukları bu oyunlar, günlerinin verimli geçmesine, yeni şeyler öğrenmelerine de olanak tanımaktadır. Böylelikle öğrenme yetenekleri de gün geçtikçe gelişme göstermektedir. Küçük yaştan oyunlarla başlayan bu yetenekler eğitime başladığında bir artı olarak çocuğa geri dönmektedir. Ayrıca ücretsiz olarak site aracılığı ile  oynanmak da  olan bu oyunlar maddi anlamda da bir külfet yüklememektedir. Böylelikle Meb oyun sitesi  ebeveynler tarafından tercih edilen eğitici ve öğretici siteler arasında yer almaktadır